nieuwsbrief lawine winter 2016 header smallIn 2016 is Stichting Lawine weer volop bezig met haar afvaleducatie project “Operatie Afval” voor het voortgezet onderwijs en “Spelen in een Schonere Wijk” voor basisscholen. Daarnaast bezoekt zij ook bedrijven en maatschappelijke organisaties met haar “Green Theme”, interactief workshops en lezingen. “Wij leren mensen, jong en oud, om afval weg te gooien waar het hoort en de consequenties voor mens en milieu als wij dat niet doen”. In deze nieuwsbrief een terugblik op een paar hoogtepunten van 2015 en vooruit blik van wat op de agenda staat voor het najaar.

Kinderboerderij ’t Punt kreeg “Lawine’s
Grote Afval Quiz” als prijs.

Recycle frituurvet: Het is een landelijk programma om mensen te stimuleren hun frituurvet niet door het riool te spoelen maar te recyclen. Om extra aandacht te vragen voor dit onderwerp is er een inzamelactie begonnen met een wedstrijdelement, bij o.a. kinderboerderijen en sportverenigingen in heel Nederland. Lawine was uitgenodigd om mee te doen met de actie en stelde een reeks van haar afvaleducatie spellen beschikbaar. Alle finalisten kregen een afval Memorie Kaartenspel cadeau en de organisatie die het meeste vet had ingezameld kreeg De Groot Afval Quiz op visite. Afgelopen september reisde 2 Lawine coaches naar Kinderboerderij ’t Punt in Zierikzee om samen met de medewerkers een feestje te bouwen om hun inzet voor afvalscheiding en voorlichting te vieren. Gefeliciteerd Kinderboerderij ’t Punt !

Lawine reist naar Bethesda, Maryland, USA Bethesda is een slaapstad van Washington D.C. en in die omgeving wonen en werken meer Nederlanders dan je zou verwachten. Om bij de kinderen van die families hun taal en cultuur levend te houden is de Nederlandse School in Bethesda opgericht. Afgelopen oktober reisde “Spelen in een Schonere Wijk” naar Bethesda om shows te spelen en lessen te geven over afvalgedrag en recycling. Het Feestboot Verhaal, dat als afsluiting diende voor het project, werd buiten gepresenteerd. Op deze prachtige zonnige middag presenteerde een clubje bovenbouw leerlingen dit verhaal aan alle leerlingen en heel veel ouders van de school. Het was een unieke ervaring voor de Amerikaans Nederlandse “Juf Kettie” om een Nederlandstalig programma te verzorgen in haar geboorte land.

Wil je ook mee doen met Opereratie Afval?

 

Partner scholen najaar 2015: Scholen die het afgelopen najaar meededen aan het project “Spelen in een Schonere Wijk”, waren: BSO de Schakel, de Vlaardingse Dagschool Erasmus, de Stationsstraat, locatie Centrum en ’t Palet Centrum in de gemeente Vlaardingen.

Gepland scholenbezoek voorjaar 2016 zijn: Operatie Afval, Lawine’s afval-educatieprogramma voor het voortgezet onderwijs, wordt in het voorjaar uitgevoerd op het Zuiderpark College, afdeling ISK en LMC Pro, Talingstraat, in Rotterdam.
Het basisschool project: “Spelen in een Schonere Wijk”, gaat op visite bij: IKC Prins Alexander, obs Klimop en GBS Rehoboth, dit allemaal in samenwerking met de gemeente Vlaardingen.

 
Duurzaam shoppen bij Lawine.
Alles staat in de startblokken en over een paar weken is het zo ver: De Lawine Web Winkel gaat de lucht in! Binnenkort kan men een aantal organische en duurzame producten kopen bij Lawine. Wat zeker in de collectie is opgenomen zijn mooie, sterke boodschaptassen van stro en prachtige kommen die van schaaphorens zijn gemaakt.

 

www.stichtinglawine.nl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 010 4292518 Quarantaineweg 1 Rotterdam