Het was een mooie, zonnige middag toen ik naar de Mann Residential School ging, gelegen in Baltimore, Maryland, voor een ontmoeting met Lisa Miller en Sharon Della Rose. Zij zijn respectievelijk activiteitencoordinator en teamleider. We hebben plannen gemaakt voor mijn 'Artist in Residence' waar ik de Eco News Show ga regisseren. Onze aandacht richten we op twee middelbare schoolklassen, waar de studenten meelopen met alle aspecten van de show. Ze kunnen bijvoorbeeld het script schrijven, acteren, maar ook achter de schermen werken, met het décor, het geluid en assistent regie.

De Mann Residential School is een speciale school voor jongeren die allerlei problemen en moeilijkheden hebben. De studenten verblijven op een campus, waar ze gemiddeld tussen de 6 en 12 maanden wonen. Ik vond ze, samen met het personeel, zeer inspirerend en ik zie er naar uit om met ze samen te werken in de lente.

De Eco News Show is een 'one-act play' gepresenteerd in de vorm van een journaal en het is een geweldige manier om jongerne kennis te laten maken met theater. In de meeste gevallen kan de show gemaakt worden in 5 workshops die ongeveer 2,5 tot 3 uur duren. Het is een show waar informatie over afvalproductie en recycling wordt gecombineerd met comedy. Het resultaat is een 20-25 minuten durende show vol met informatie, over hoe slecht afvalgedrag bijdraagt aan ecologische problemen.

Eco News Show