27 november j.l. hebben wij een jonge zeehond gevonden op het strand. Hij is opgehaald door de stichting A Seal, waar wij door op de hoogte worden gehouden. We zijn inmiddels al anderhalve week verder en we hebben een update!

Het verblijf van de zeehond bestaat uit 4 fases. De eerste is de quarantainefase, die duurt 21 dagen. Daarna gaat hij naar de serre. Zodra de zeehond zelfstandig eet mag hij naar het kleine buitenbad en uiteindelijk naar het grote buitenbad. Hierna wordt hij vrijgelaten. ‘Onze’ zeehond zit nu in quarantaine en volgens de medewerkers gaat het goed met hem. Hij zit aan de sondevoeding en aan de medicatie, de medewerkers hebben goede hoop! Hij zal zonder teveel complicaties opknappen.

IMG 20161127 102711605 HDR
IMG 20161127 152551380 BURST000 COVER TOPIMG 20161127 152655995

 

Zondag 27 november,

Zeehond gespot op het Quarantaine Strandje Rotterdam. Julliet Tulkens en Harm Goslink ontdekten een solidaire jonge zeehond op het Quarantaine strandje op zaterdagavond rond half 6, de zeehond bleek speels en blij om op land te zijn. De volgende zondagochtend daarop was de zeehond nog steeds op het strand, helaas jaagde een hond van een strandbezoeker per ongeluk de zeehond de Maas in. Julliet en Harm benaderde Aloysius van Saus, de strandbeheerder, om de toegangspoort gesloten te houden zodat de zeehond ongestoord terug het strand op kon komen om uit te rusten. Zeehondenopvang Stellendam was gebeld en rond half 4 ving een van hun medewerkers de jonge zeehond in een rieten mand. De zeehond werd in de rieten mand gehouden en gebracht naar de Stellendamse Zeehondencreche. De jonge zeehond van 4 maanden was geconstateerd met longwormen maar ook sterk genoeg om er goed van af te komen. Met de vertrek van de jonge zeehond gaf het de afsluiting van de commotie op het Quarantaine Strandje Heijplaat Rotterdam.

FBbutton

 

 zeehond1zeehond met zeehondzeehond in mand2zeehond in mand